Με παιδικά βιβλία συνεισφέρει η Interamerican στον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με παιδικά βιβλία συνεισφέρει η Interamerican στον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

Στη «ρίζα» κάθε οικονομικής κρίσης βρίσκεται η διαχείριση των οικονομικών μας, σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, και ζωτικό ρόλο σε αυτή παίζουν οι βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις που όλοι πρέπει να έχουμε.

Ο οργανισμός χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών προϊόντων Interamerican έχει αποδείξει έμπακτα το ενδιαφέρον της για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, υποστηρίζοντας την έκδοση δύο βιβλίων για παιδιά που έχουν διανεμηθεί δωρεάν στα σχολεία.

Συγγραφέας των βιβλίων είναι ο καθ. Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Hellenic Financial Literacy Institute).

Σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τα παιδιά του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του, διανεμήθηκαν - μετά από προσφορά της Interamerican- σημαντικός αριθμός αντιτύπων των βιβλίων του καθ. Ν. Φίλιππα. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Άγγελος Κότιος εξήρε αυτή την πρωτοβουλία της INTERAMERICAN με τη συνεργασία του συγγραφέα καθηγητή και τη συνέδεσε με την ευρύτερη ανάγκη βασικής εκπαίδευσης και κουλτούρας που πρέπει να δομείται από τις μικρές ηλικίες, περί τα χρηματοοικονομικά θέματα.

Όπως επισημαίνει ο καθ. Ν. Φίλιππας, «εταιρείες με πολυεπίπεδες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας οφείλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων πολιτών, όπως πράττει η Interamerican. Η χρηματοοικονομική άγνοια κοστίζει ακριβά. Ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός αποτελεί σήμερα ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται να έχουν σχετική ή ακόμα και πλήρη άγνοια για βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και χρηματοοικονομικά προϊόντα. Δύο στους τρείς πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο χαρακτηρίζονται ως χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι, αφού αδυνατούν να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις ανατοκισμού, πληθωρισμού και διασποράς του κινδύνου».

Η Interamericanμελετά συστηματικά το φαινόμενο του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού μέσω του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και σχεδιάζει την αντιμετώπιση του, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Παράλληλα, για τον οικονομικό προγραμματισμό της ατομικής και οικογενειακής ζωής, η εταιρεία διαθέτει μία ομάδα «αιχμής» χρηματοοικονομικών συμβούλων στο εταιρικό της δίκτυο πωλήσεων.

Στο σημερινό πολύπλοκο περιβάλλον, ο ρόλος των financial planners καθίσταται εξαιρετικά σημαντικός, δεδομένου ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αναλύουν τις εξατομικευμένες ανάγκες και στόχους των ατόμων και των οικογενειών τους, προτείνοντας αποταμιευτικά-επενδυτικά χαρτοφυλάκια προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, σημειώνει ο κ. Φίλιππας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider