Έσπασε τα «κοντέρ» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 2017

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε τα «κοντέρ» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 2017

Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 2017 , με τον αριθμό των επιβατών να ξεπερνά τα 58 εκατομμύρια.

Σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 9,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των πτήσεων το 2017 στα ελληνικά αεροδρόμια, αυτό ανήλθε στις 482.410 (από τις οποίες 192.212 εσωτερικού και 290.198 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 469.553 πτήσεις.

Το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη αύξηση στη διακίνηση επιβατών το 2017 ήταν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο σημείωσε άλμα 10,8% στα 7,5 εκατ. Στην μεσαία κατηγορία, την πρωτιά πήρε το αεροδρόμιο της Κω με ποσοστό αύξησης 20,1% και επιβάτες 2.285.080 εκατ. ενώ στην αμέσως επόμενη κατηγορία, (έως 1 εκατ. επιβάτες τον χρόνο), την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση επιβατών είχε το αεροδρόμιο της Πάρου με ποσοστό 119,9% και 163.368 επιβάτες.

«Το ρεκόρ επιβατικής κίνησης που κατέγραψαν τα ελληνικά αεροδρόμια είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Είναι μεγάλη δικαίωση για την ΥΠΑ καθώς μόλις σε δυόμιση χρόνια έχει υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο το οποίο αποτυπώνεται και στην διακίνηση επιβατών από τα αεροδρόμια» δήλωσε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

«Από το 2017 είμαστε σε φάση εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του συστήματος πολιτικής αεροπορίας με το διαχωρισμό της υφιστάμενης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε δύο ξεχωριστούς φορείς: την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ευχαριστώ δημόσια όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς συνέβαλαν στην κάλυψη των απαιτήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων μέσα από μια εξαιρετικά απαιτητική μεταβατική περίοδο. Παράλληλα προσλήφθηκαν 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που η πρόσληψή τους εκκρεμούσε από το 2013 - ενώ προσλήψεις ελεγκτών είχαν να γίνουν από το 2009. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι μέσα από την συλλογική δουλειά πετύχαμε ως χώρα τη μείωση των καθυστερήσεων, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τον ετήσιο στόχο επιδόσεων του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού» κατέληξε ο διοικητής της ΥΠΑ.Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε το 2017 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, με τον αριθμό των επιβατών να ξεπεράν τα 58 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider