Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια το Σάββατο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια το Σάββατο

Έντονες καταιγίδες και χιόνια θα είναι τα κυρίαρχα φαινόμενα του καιρού το Σάββατο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), ενώ βελτίωση θα αρχίσει να υπάρχει από την Κυριακή.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-600 μέτρα.

Από τα δυτικά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ και στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με ένταση τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
Στην Αττική, βροχές και ισχυρές καταιγίδες, χιόνι στην Πάρνηθα, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και το βράδυ βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές, χιόνι κυρίως στα ορεινά και το θερμόμετρο από 5 έως 10 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά με βελτίωση από το απόγευμα, άνεμοι ανατολικών και βαθμιαία βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ο υδράργυρος από 4 έως 14 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχές ή καταιγίδες και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 16 βαθμούς.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το βράδυ στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση.

Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider