Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην Κουρούτα Ηλείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην Κουρούτα Ηλείας

Ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα κατασκευαστεί στην Κουρούτα, εκεί που γυρίζεται το Survival, μετά το πράσινο φως που πήρε η «ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΙΚΕ», από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι γνωμοδοτεί θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου, 5 αστέρων, 120 κλινών», ιδιοκτησίας «ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Ι.Κ.Ε.», στη θέση «Αμαξίκη» Κουρούτας.

Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) πρόκειται για μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα σε ιδιόκτητο γήπεδο συνολικής έκτασης 15.330,167 τ.μ., το οποίο έχει προκύψει από πολεοδομική συνένωση αγροτεμαχίων και γειτνιάζει με αγροτικές καλλιέργειες.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα σύνολο κτιριακών όγκων που συνθέτουν την κεντρική μονάδα κοινόχρηστων λειτουργιών και την ενότητα των διαμερισμάτων η οποία είναι και αυτή ενταγμένη στην κύρια χρήση του έργου.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και εργασίες για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Να σημειωθεί ότι η παραλία της Κουρούτας, στη γειτονική Ηλεία, τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο καθώς πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα.

Εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα, η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία», η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider