Αντίστροφη μέτρηση για την «φορολοταρία»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την «φορολοταρία»

Ως το απόγευμα της Κυριακής θα έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet οι 10.000 τυχεροί των δέκα συνολικά κληρώσεων που διεξάγει από το μεσημέρι της Κυριακής το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο της μεγάλης λοταρίας του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά από τις δέκα κληρώσεις θα διανεμηθούν από 1.000 ευρώ σε δέκα χιλιάδες τυχερούς. Μετά την πρώτη κλήρωση θα ακολουθήσουν οι επόμενες τα αποτελέσματα των οποίων θα αναρτώνται σταδιακά στις επόμενες ώρες στο TAXISnet.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διεύθυνση www.aade.gr και από εκεί στις «Δημόσιες Κληρώσεις», όπου θα μπορούν να δουν εάν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Στην κληρωτίδα της ΑΑΔΕ θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου (το 1 εκατ. ευρώ που αφορά στις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα κληρωθεί τον Ιανουάριο 2018).

Σημειώνεται ότι η πρώτη κλήρωση της φορολοταρίας αφορούσε στις συναλλαγές του Οκτωβρίου. Στους 1.000 τυχερούς της κλήρωσης αυτής, το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς εκτός απροόπτου εντός της σημερινής ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

•Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

•Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

•Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή κάθε κλήρωσης οι φορολογούμενοι θα μπορούν να έχουν την ενημέρωση για το αν οι λαχνοί τους είναι μέσα στη λίστα των «τυχερών» με ένα κλικ, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Αν κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο Taxisnet. Όσο για τα χρήματα, θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν περιθώριο τριών μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος, για να ανοίξουν και να πιστωθούν το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε σειρά παίρνουν οι αμέσως επόμενοι επιλαχόντες δικαιούχοι, που ορίζονται στη διαδικασία της κλήρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider