Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Την τελική του μορφή πήρε το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατά την σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό σχέδιο δεν επιφυλάσσει... εκπλήξεις και είναι σύμφωνο με το master plan του επενδυτικού σχήματος της Lamda Development παρά τις επιφυλάξεις για το ύψος των κτηρίων που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι αύριο το μεσημέρι να έχουν ληφθεί οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών και συγκεκριμένα της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλου καθώς και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα θα κατατεθεί -εκτός απρόοπτου- στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση στις 28 Δεκεμβρίου με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Έτσι μπαίνει στην τελική ευθεία ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της ανάπλασης του χώρου. Παραμένουν όμως μια σειρά εκκρεμή ζητήματα όπως η εκκένωση της έκτασης αλλά και η διενέργεια διαγωνισμού για το καζίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider