Χωρίς φαγητό και θέρμανση οι φοιτητές στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς φαγητό και θέρμανση οι φοιτητές στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα προβλήματα στο εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας και η ελλιπής θέρμανση στα δωμάτια της εστίας, αναγκάζουν τους χιλιάδες φοιτητές που φιλοξενούνται σε αυτή να ζουν από τις αρχές του μήνα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Το εστιατόριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων, έχει ξεμείνει από προμήθειες τροφίμων από τις αρχές Δεκεμβρίου. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα οι φοιτητές τρέφονταν μόνο με μακαρόνια και ρύζι, ό,τι δηλαδή είχε απομείνει στην αποθήκη του Ιδρύματος αλλά πλέον τελείωσαν και αυτά και το εστιατόριο έκλεισε.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το ζήτημα της έλλειψης προμηθειών φαγητού στο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών εξέφρασε η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στη διάρκεια ομιλίας της στο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, από σήμερα. Η Πρύτανις ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις φοιτητών καθώς θεωρεί αδιανότητο στη σημερινή κοινωνία φοιτητές να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε.

Ο Διευθυντής της Εστίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, μίλησε στο thebest.gr και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις στις φοιτητικές εστίες.

«Υπεύθυνο για τη λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών είναι το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Οι Εστίες Πανελλαδικώς έχουν μείνει μετέωρες από το Νοέμβριο του 2011, είμαστε σε δύο βάρκες, ανάμεσα στο Υπουργείο και τα Πανεπιστήμια.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και ξεπερνάνε το Εστιατόριο. Δεν έχουμε πετρέλαιο και θέρμανση στα δωμάτια.

Είχαμε προειδοποιήσει το ίδρυμα Νεολαίας ότι οδηγούμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι φοιτητές Πανελλαδικώς αντιδρούν, με το δίκιο τους. Δύο χρόνια οι εστίες υπολειτουργούν.

Είμαστε 17 Εστίες σε όλη την Ελλάδα και οι 10 δίνουν και γεύμα. Στην Πάτρα είναι η μεγαλύτερη Εστία της Ελλάδας, φιλοξενούμε 850 άτομα και τρέφουμε 8.600.

Χωρίς θέρμανση τα δωμάτια στη Φοιτητική Εστία

Εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το patrasevents.gr, δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.

Η Φοιτητική Εστία της Πάτρας φιλοξενεί 850 άτομα και τρέφει 8.600 φοιτητές. Όμως το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας την έχει εγκαταλείψει.

Τα προβλήματα που υπάρχουν, οδήγησαν τους φοιτητές να προχωρήσουν σε κατάληψη τις τελευταίες ημέρες ενώ κρίσιμη θα είναι η Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου από τους φοιτητές στο θέατρο της εστίας, όπου θα αποφασιστεί πώς θα αντιδράσουν οι φοιτητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider