Η κυβέρνηση θα πληρώσει πούλμαν για τους αγρότες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση θα πληρώσει πούλμαν για τους αγρότες

Διατεθειμένη ακόμη και να στείλει πούλμαν στις εθνικές οδούς για να παραλάβουν τους αγρότες είναι η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει τη μαζική απόβαση των τρακτέρ στο Σύνταγμα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

«Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», είπε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο κ. Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα ενώ πρόσθεσε ότι «Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως», εξήγησε.

Ακόμη, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να αποκόψει την κινητοποίηση και για αυτό το λόγο δεν έχει λάβει και μέτρα παρά το γεγονός ότι οι αγρότες έχουν κλείσει την κυκλοφορία σε σημεία σοβαρά για την οικονομία όπως είναι τα σύνορα.

Ο κ. Μπαλαούρας συμβούλευσε τους αγρότες να ενημερώνουν τον κόσμο και μετά να επιτρέπουν τη διέλευση προκειμένου να αποφύγουν μια μαζική αντίδραση και από άλλες κατηγορίες πολιτών.

Σημειώνεται ότι ούτως ή άλλως κάποιοι αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορεία και πλοία όπως είναι οι αγρότες που θα ξεκινήσουν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας ή οι αγρότες της Πελοποννήσου οι οποίο θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής το ταξίδι τους προς την Αθήνα.

Ξεκινά την Παρασκευή η «πολιορκία» της Αθήνας από τους αγρότες

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν για αύριο, Παρασκευή οι αγρότες της χώρας, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε διήμερη «πολιορκία» της πλατείας Συντάγματος.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

Σημειώνεται πως στο πλευρό των αγροτών θα βρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι καθώς συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το Σάββατο συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες με αποκλεισμούς δρόμων ενώ για κάποιες ώρες θα ανοίξουν ο Ισθμός και τα Τέμπη.

Αποκλεισμοί στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένει κλειστή από την Τετάρτη το μεσημέρι η εθνική οδός Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό. Επίσης, αγρότες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, αναμένεται να κλείσουν από 12:00-15:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο της Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 11 την Πέμπτη το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου. Επίσης, αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου, θα κλείσουν από τις 5 το απόγευμα, έως και τις 8 το βράδυ την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Πολύωροι αποκλεισμοί στην Πελοπόννησο

Στην Αχαΐα, αγρότες προχώρησαν σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας θα κλείσουν το ίδιο χρονικό διάστημα την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες από τα μπλόκα του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ. Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετα τις 9.30 το πρωί ο κόμβος του Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης μετά και την απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από το μπλόκο στο οποίο βρίσκονταν από την προηγούμενη Πέμπτη.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο την Πέμπτη το απόγευμα από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, ενώ κι αυτοί τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν για τον Ισθμό, με λεωφορεία από την Τρίπολη. Οι αγρότες της Αρκαδίας δεν μεταφέρουν τρακτέρ, ούτε αγροτικά αυτοκίνητα για την Αθήνα, γιατί το μπλόκο της Νεστάνης έχουν αποφασίσει πως θα παραμείνει ενεργό κι ενισχυμένο σε δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτός θα παραμείνει ο Ισθμός λόγω της προετοιμασίας και της μεταφοράς των τρακτέρ στον Ισθμό, την Πέμπτη.

Ανοιχτά τα Τέμπη εκτός από τις ώρες «κορύφωσης» του συλλαλητηρίου

Τις ώρες «κορύφωσης» της διαμαρτυρίας και του συλλαλητηρίου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη. Σε κάθε περίπτωση, από την Πέμπτη το βράδυ έως τη Δευτέρα η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές ώρες- υπάρχει και η σκέψη να μην κλείσει καθόλου- ενώ σίγουρα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι ανοιχτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των αγροτών από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider