Τα τρία καλύτερα κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα τρία καλύτερα κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Γιορτινό τραπέζι, ρεβεγιόν, ζέστη μέσα κρύο έξω, ελεύθερος χρόνος. Αυτές τις μέρες δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από τη χαλάρωση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ένα κόκκινο κρασί στο χέρι. Κρασί που μάς συνοδεύει παραδοσιακά και στα γιορτινά τραπέζια, αφού ταιριάζει με κρεατικά των Χριστουγέννων, τα πλατό με τα κρεμώδη τυριά, αλλά και τα ζυμαρικά με τις κόκκινες σάλτσες. Δείτε πιο κρασί ταιριάζει με ποιο πιάτο και τις προτάσεις μας για τα τρία καλύτερα κόκκινα κρασιά των γιορτών και όχι μόνο.

SEMELI AETHERIA RED 2015

Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός, 14% vol

Το SEMELI AETHERIA RED 2015 αγαπά τα πιάτα της ελληνικής αστικής και παραδοσιακής κουζίνας, όπως για παράδειγμα τα κρεατικά κατσαρόλας με φρέσκια σάλτσα τομάτας, το μουσακά και το παστίτσιο, ενώ ταιριάζει και με πιο δημιουργικά πιάτα ελληνικής, αλλά και ιταλικής κουζίνας.Ιδιαίτερη όμως αδυναμία έχει στα κρεατικά σχάρας και φούρνου, αυτά με τραγανή πέτσα, όπως στο χοιρινό κότσι, αλλά και στα κρεατικά. Ατού του κρασιού είναι η δυνατότητά του να ταιριάζει με μεγάλη γκάμα φαγητών, αποτελώντας όχι μόνο «κρασί φαγητού», αλλά και σίγουρη επιλογή για εστιατόριο ή σπίτι. Ευκολόπιοτο όντας, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα ακόμα και σκέτο. Για να το απολαύσετε όμως απόλυτα απαραίτητη είναι η μετάγγιση σε καράφα, για να αναδειχθεί το μπουκέτο του κρασιού και σερβίρισμα σε μεγάλο ποτήρι, στους 16°C.

Χαρακτηριστικά

Syrah 40% - Merlot 40% - Cabernet Sauvignon 20%,

Χρώμα: Διαυγές ρουμπινί, με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη: Φινετσάτη και σύνθετη, με τη τριλογία των ποικιλιών του κρασιού να εκφράζεται αρωματικά με εξαιρετικά σφιχτοδεμένο τρόπο, χωρίς περιθώρια πρωτοκαθεδρίας των πρωτογενών αρωμάτων κάθε μίας εξ αυτών. Η μύτη ξεκινά με γευστικές προσδοκίες τις οποίες ικανοποιεί, αφού στην εξέλιξή της παρουσιάζει χαρακτήρες από ώριμα και ζουμερά κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες μύρτιλου και φραγκοστάφυλου, μπαχαρικά οριεντάλ, που θυμίζουν γλυκόριζα και κάρδαμο, ευχάριστες φυτικές νότες, κέδρο, μελάνι και κακάο.

Στόμα: Οι προσδοκίες που γεννά και για το στόμα η σύνθετη, σφιχτοδεμένη και με φινέτσα μύτη, ικανοποιούνται απόλυτα, καθώς η τυπικότητα των ποικιλιών του κρασιού ξεδιπλώνεται, σταδιακά σε όλο το εύρος του. Φανερά γενναιόδωρο και πικάντικο, με στρογγυλές, αρκετά μαλακές τανίνες, που υποστηρίζονται με το παραπάνω από το αλκοόλ, το κρασί αυτό χαρίζει στον ουρανίσκο ένα ενιαίο γευστικό σύνολο. Αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, αλλά και αποξηραμένων σκουρόχρωμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων έρχονται σε αρμονία με αυτά της μύτης. Η ωρίμαση σε βαρέλι γίνεται επίσης φανερή, με χαρακτήρες σοκολάτας και βανίλιας, ενώ το τελείωμα είναι ευχάριστο και φρέσκο.



SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012

Οίνος Ξηρός Ερυθρός, Αγιωργίτικο από τη Νεμέα (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα)

Συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος, ψητό αρνί, ψητά στα κάρβουνα και τη σούβλα, καθώς και σκληρά κίτρινα ή κρεμώδη τυριά. Σερβίρεται στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά

Λαμπερό, βαθύ ερυθρό χρώμα με έντονη πυκνότητα. Ώριμα κόκκινα φρούτα στη μύτη, τα οποία αποτυπώνουν το χαρακτήρα ενός Αγιωργίτικου που αξίζει να παλαιωθεί. Πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και βοτάνων λόγω της μακράς παραμονής στο βαρέλι, αλλά και στο μπουκάλι. Στο στόμα πυκνό και στρογγυλό. Βελούδινες και φινετσάτες τανίνες, πλούσια αλκοόλη με τονισμένη οξύτητα που προσφέρει ισορροπία. Μακρά επίγευση, γεμάτη όγκο και αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, φρυγανισμένου ψωμιού και κανέλλας.

AWARDS 2017

Gold Medal, Challenge International Du Vin, Paris 2017

Silver Medal, Thessaloniki International Wine Competition 2017

Silver Medal, Concours Mondial De Bruxelles, 2017

Bronze Medal, International Wine & Spirits Competition (London) 2017

Bronze Medal, International Wine Challenge, London 2017





SEMELI NEMEA RESERVE 2014

Οίνος Ερυθρός Ξηρός. Αγιωργίτικο από τη Νεμέα (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα)

Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ψητά, ζυμαρικά µε κόκκινες σάλτσες και ποικιλίες τυριών. Σερβίρεται στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά

Παράγεται από την ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, στους ιδιόκτητους αμπελώνες µας στη Νεμέα και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Λαμπερό, νεανικό, βαθύ πορφυρό χρώμα, με τονισμένη πυκνότητα. Έντονη μύτη, σφριγηλό, μεστό σε αρώματα από πλούσια μπαχαρικά, πολύπλοκες συνθέσεις φρούτων και ισορροπημένη δρυ. Γεμάτο σώμα και απαλό στο στόμα, καλά ισορροπημένο με μακρά επίγευση.

AWARDS 2017

Silver Medal, International Wine & Spirits Competition (London) 2017

Bronze Medal, Decanter World Wine Awards, London 2017

Οινοποιείο SEMELI: Στην καρδιά ενός μοναδικού ελληνικού terroir

Σήμερα η Semeli είναι μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα, με ιδιόκτητους αμπελώνες και ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο που λειτουργεί από το 2003, μέσα στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι. Με ιστορία να ξεκινάει 38 χρόνια πριν… η εταιρία που δημιουργήθηκε το 1979, αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις όσο και για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Το οινοποιείο, χτισμένο με σεβασμό στο περιβάλλον με πρωτοποριακή σχεδίαση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια η οποία θεωρείται από τα καλύτερα terroir της Ελλάδας.

Η στρατηγική του θέση στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, εξασφαλίζει ένα υγιές οικοσύστηµα - terroir για τους αμπελώνες, αλλά και μία εκπληκτική θέα, που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στον επισκέπτη.

Το έτος 2003 το Οινοποιείο της Σεμέλη, λειτούργησε για πρώτη φορά. Τη χρονιά αυτή οινοποιήθηκαν σταφύλια από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης καθώς και Cabernet Sauvignon. To σκεπτικό από την αρχή ήταν η παραγωγή ποιοτικών οίνων με παράλληλη άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Πλέον αυτού, η ειδική γεωγραφική θέση που επιλέχθηκε για την κατασκευή του οινοποιείου, δηλαδή το Κούτσι της Νεμέας, έχει από παλιά τη φήμη παραγωγής σταφυλιών υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider