Μάνδρα: Βρέθηκε μία ακόμη σορός- Στους 20 οι νεκροί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάνδρα: Βρέθηκε μία ακόμη σορός- Στους 20 οι νεκροί

Ένα ακόμη άτομο βρέθηκε νεκρό στην περιοχή της Μάνδρας το μεσημέρι της Κυριακής ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στους 20. Η σορός βρέθηκε στην περιοχή του Αμαξοστασίου της Μάνδρας.

Εξάλλου δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Κυριακή το πρωί επεσήμανε πως «χιλιάδες νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με ζημιές που δεν επιδιορθώνονται».

Η δήμαρχος της περιοχής που τις τελευταίες ημέρες βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, μετρώντας 19 νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές, απηύθυνε έκκληση για πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσει ξανά «η πόλη -φάντασμα», όπως χαρακτήρισε τη Μάνδρα. «Δεν ακούγεται ήχος ζωής, οι άνθρωποι έχουν φύγει, ούτε σκύλος δεν γαβγίζει πλέον στη Μάνδρα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι στην περιοχή διαπιστώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στην ύδρευση καθώς και στις γραμμές του ΟΤΕ.

«Χρειαζόμαστε άμεσα: Ιατρούς για εξέταση περιστατικών, ΕΦΚΑ για τα βιβλιάρια, τράπεζες για τις πιστωτικές κάρτες και τα βιβλιάρια ταμιευτηρίου, αστυνομικούς να μας προστατεύσουν από το πλιάτσικο και να συγκεντρώσουν στοιχεία για την έκδοση νέων ταυτοτήτων» είπε.

Προχώρησε επίσης και σε μία καταγγελία σημειώνοντας πως αστυνομικοί που θα φύλαγαν τα σπίτια, ήταν τελικά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα: « Δέκα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που δηλώθηκαν το Σάββατο ότι θα έκαναν περιπολίες για το πλιάτσικο στη Μάνδρα, φύλαγαν τον πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ να ερευνούν την περιοχή, για τους δύο αγνοούμενους. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 20 από χθες και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Αποζημιώσεις για εκατοντάδες κτήρια

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Πού να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

Νέα ενημέρωση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με αυτή, για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520

Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 - Ελευσίνα και, συγκεκριμένα, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 2047088 / 086.

Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.