Τρεις αγνοούμενοι και 19 νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις αγνοούμενοι και 19 νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Νέα θύματα προστέθηκαν το Σάββατο το πρωί στη «μαύρη λίστα» με τους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους 19. Οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας.


Οι δύο σοροί ανήκουν σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι σοροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και η μία εξ αυτών είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί. Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.

Νωρίτερα, νεκρός εντοπίστηκε ακόμη ένας άνθρωπος στην Μάνδρα το πρωί του Σαββάτου.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.

Αποζημιώσεις για εκατοντάδες κτίρια

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

  • Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.
  • Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σχεδόν 1000 σπίτια χωρίς νερό και ρεύμα

Σχεδόν 1000 σπίτια παραμένουν για 4η μέρα χωρίς νερό και ρεύμα στην Μάνδρα, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, που αβοήθητοι προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι τους έχει απομείνει. Εν τω μεταξύ η βροχή συνεχίζει να πέφτει, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για όλους όσοι αναγκάζονται να ζήσουν και να επιβιώσουν στις συνθήκες αυτές.

Δήμος Μάνδρας σε πολίτες: Μην πίνετε νερό

Την προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα του εφιστά ο δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν το πρωί της Παρασκευής τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από την Κυριακή.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, ενώ σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο βόρειο Ιόνιο και όλα τα ηπειρωτικά μέχρι τη νύχτα. Αυτό δεν θα συμβεί όμως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από νωρίς το πρωί έχει εκδηλωθεί καταιγίδα στην Αττική, ενώ βρέχει και στις περιοχές που σάρωσαν οι φονικές πλημμύρες, στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Από την Κυριακή εξασθενούν τα φαινόμενα.

Η Κυριακή αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση στα νότια.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider