SZ: Ισλαμιστής ήρθε από τη Γερμανία στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SZ: Ισλαμιστής ήρθε από τη Γερμανία στην Ελλάδα

Ένας ισλαμιστής που θεωρείται άτομο υψηλού κινδύνου, έφυγε αεροπορικώς από το Αμβούργο και πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία, χωρίς να ειδοποιηθούν οι ελληνικές αρχές, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος Ισλαμιστής Χουσείν Z., ο οποίος έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμένο μήνα αναχώρησε... ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας. Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι αρχές της Τουρκίας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ηλεκτρονικό ίχνος εξαφανίστηκε στις 11 Οκτωβρίου για πολλές ώρες και το επόμενο σήμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον, όμως, η παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, η συσκευή απενεργοποιήθηκε.

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χουσείν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και υπήρξαν επεισόδια απειλών και εμπλοκής με άλλα άτομα που διέμεναν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων. Επίσης υπάρχουν υποψίες ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους.

Για το λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι).

Παρά ταύτα, κατάφερε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο Αμβούργο και να φύγει από τη Γερμανία.

Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία.

Ήθελε – όπως ισχυρίστηκε τότε - να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία. Μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις αρχές του Βάρτζμπουργκ ότι έφτασε στην Τουρκία.

Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider