Τον 11χρονο Αμίρ υποδέχτηκε ο Τσίπρας στο Μαξίμου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον 11χρονο Αμίρ υποδέχτηκε ο Τσίπρας στο Μαξίμου (pics)

Η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού Αμίρ και της οικογένειάς του, έπειτα από το περιστατικό της παρέλασης, όπου αντί της ελληνικής σημαίας του δόθηκε να κρατά το... ταμπελάκι του σχολείου του έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος – προφανώς με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής- καταδίκασε την θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι ενός 11χρονου παιδιού, ενώ το σπίτι του επισκέφθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον ίδιο τον Αμίρ και την οικογένειά τους, στους οποίους δήλωσε τη συμπαράστασή του.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, υποδέχεται τον μικρό που έχει βρεθεί στο επίκεντρο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο 11χρονος συνοδεύεται από τον ίδιο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αμίρ: Φοβήθηκα πολύ

Τον φόβο που έζησε κατά την επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής, περιγράφει ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν.

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο o Αμίρ. «Ήταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας», πρόσθεσε ο 11χρονος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider