Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών το αποτεφρωτήριο νεκρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών το αποτεφρωτήριο νεκρών

Προχωρούν η διαδικασίες για την ανέγερση και τη λειτουργία νεκρών στον Ελαιώνα, μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη. «Θα βρίσκεται σ΄ ένα μεγάλο χώρο πρασίνου και θα είναι μηδενική η όχληση» είπε.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, διερωτήθηκε γιατί με την πρόσφατη ρύθμιση αποχαρακτηρίστηκε από πράσινο έκταση 20 στρεμμάτων στον Ελαιώνα για το Αποτεφρωτήριο, όταν οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας, ανέφερθηκε στις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Βουλή άναψε «πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), μέσω της τροποποίησης του άρθρου 48 του ν. 4277/2014 που περιλαμβάνεται στο άρθρο 139 του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.

Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ο δήμος το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. με κόστος κατασκευής 1,5 εκατ. ευρώ. Η απόσβεση της επένδυσης, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια αφού ετησίως περίπου χίλιοι Έλληνες μεταφέρονται στην Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθούν με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ.

Για την Αθήνα το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η επένδυση θα γίνει με σύμπραξη ιδιώτη και όπως έχει τονίσει η αρμόδια αντιδήμαρχος θα γίνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναδειχθεί ο ιδιώτης που θα συνεργαστεί με το δήμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider