Νερό με χολέρα βρέθηκε στην αποθήκη του Έλενα Βενιζέλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νερό με χολέρα βρέθηκε στην αποθήκη του Έλενα Βενιζέλου

Το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύθηκε σε νερά της αποθήκης τροφίμων στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου (Μαιευτήριο Έλενα), μετά από καλλιέργεια δείγματος του νερού που έγινε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

H χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή νόσος που οφείλεται στην προσβολή του εντέρου από την εντεροτοξίνη που παράγει το βακτήριο Vibrio cholerae. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μόνο τα στελέχη του Vibrio cholerae Ο1 και Ο139 που παράγουν τοξίνη προκαλούν σοβαρή νόσο που χαρακτηρίζεται ως «χολέρα». Οι υπόλοιποι ορότυποι του βακτηρίου τοξινογόνοι ή μη μπορούν να προκαλέσουν ήπιο διαρροϊκό σύνδρομο και δεν προκαλούν επιδημίες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει γνωστό ποιο στέλεχος του ιού ανιχνεύθηκε στους χώρους του νοσοκομείου. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων τρέχουν νερά εδώ και έξι μήνες και παρά τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και σωματείων, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από τη διοίκηση για την αποκατάσταση της βλάβης.

Τι λέει η διοίκηση του Νοσοκομείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου που ακολούθησε, το εργαστήριο που έκανε την ανάλυση δεν είναι αρμόδιο για έλεγχο υδάτων και προέβη μόνο σε μικροβιολογική σύσταση του δείγματος. Τα αποτελέσματα για την επικινδυνότητα ή όχι του βακτηριδίου, θα είναι έτοιμα την Παρασκευή. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα νερά από την αποθήκη τροφίμων διέρρευσαν από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider