Δύο Έλληνες για το Νόμπελ Ειρήνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο Έλληνες για το Νόμπελ Ειρήνης

Μορφές του εθελοντικού κινήματος των πολιτών που λειτούργησαν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή, προτείνουν για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κορυφαίοι παράγοντες της επιστημονικής ζωής της Ελλάδας και της κοινωνίας, οι οποίοι θα υποβάλλουν την πρόταση τους στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Σε αυτή θα προταθούν συμβολικά τρία πρόσωπα, μέσω των οποίων θα αναδεικνύεται η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδας, Οργανώσεων, εθελοντών και αλληλέγγυων, στην τεράστια προσφυγική κρίση.

Η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, στις 13.00 μμ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον συγγραφέα και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Θανάση Βαλτινό, τον Κοσμήτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο καθώς και τον καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόερδο του Συμβουλίου Πρυτάνεων κ. Γεώργιο Πετράκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθούν δυο Έλληνες εθελοντές που με τις πράξεις τους σημάδεψαν την παγκόσμια κοινότητα για το δράμα της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Η 85χρονη γιαγιά της Συκαμιάς, Αιμιλία Καμβύση και ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλαμιός. Στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι ο Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου. Επιπλέον μια ξένη εθελόντρια και ακτιβίστρια, η γνωστή ηθοποιός Susan Sarandon που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο ανακουφίζοντας με τη δράση της τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών. Στο πρόσωπο της τιμώνται όλοι οι ξένοι εθελοντές που έπραξαν ανάλογα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider