Βούτσης: Υπέρ της υποψηφιότητας των νησιωτών για Νόμπελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βούτσης: Υπέρ της υποψηφιότητας των νησιωτών για Νόμπελ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το Νόμπελ Ειρήνης εξέφρασε την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καταγγέλοντας ότι «κάποιοι θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας ανθρωποφύλακα εκατομμυρίων ξεριζωμένων από χώρες που διαλύονται».

«Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό» διαβεβαίωσε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ έχει μεγάλη σημασία για την αξία της αλληλεγγύης αλλά και παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Σημείωσε μάλιστα ότι λόγω των πολέμων τέσσερις χώρες στην Μέση Ανατολή διαλύονται και αν οι τάσεις αποσταθεροποίησης συνεχιστούν δεν αποκλείεται ακόμη και το εφιαλτικό σενάριο να δούμε και 20 εκατομμύρια πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης, όπου εξέχουσα θέση πρέπει να κατέχουν οι Έλληνες νησιώτες και οι εθελοντές που με κάθε τρόπο βοηθούν τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν σε ελληνικό έδαφος.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ώστε να απονεμηθεί το Νόμπελ στους «Ήρωες του Αιγαίου» έχει ήδη καθολική ανταπόκριση.

Έως τώρα και σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 500.000 υπογραφές συμπαράστασης για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης σε όλους εκείνους που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

«Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αίτημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider