Συνεχίζεται η απάντληση καυσίμων από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η απάντληση καυσίμων από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από το πετρελαιοφόρο Siros η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αρμόδιας εταιρείας, η όλη επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Στο σημείο όπου πραγματοποιείται η απάντληση των καυσίμων, βρίσκονται καθημερινά εκπρόσωποι του Τελωνείου, αλλά και του Λιμενικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, με βάση την ενημέρωση της εταιρίας που έχει αναλάβει την άντληση του φορτίου, έχουν αντληθεί κατά προσέγγιση, μέχρι στιγμής, από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, διακόσια εβδομήντα κυβικά μέτρα (270m3) φορτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από τις κεντρικές δεξαμενές του πλοίου και ξεκίνησε η μεταφορά των καυσίμων που βρίσκονται στις πλαϊνές, όπου υπάρχουν μικρότερες ποσότητες.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες απορρύπανσης των ακτών, όπου το μήκος των φραγμάτων ξεπερνά τα 11 χιλιόμετρα, ενώ στις επιχειρήσεις καθαρισμού εργάζονται περισσότερα από 500 άτομα.

Στόχος, σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος στην Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ, Δρ Βασίλειο Μαμαλούκα, μετά τις εργασίες που γίνονται στις ακτές θα παραδοθεί μια λειτουργική και καθαρή περιοχή την οποία θα μπορούν να απολαύσουν ξανά οι πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider