Aβραμόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου χώρας από τη Σένγκεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aβραμόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου χώρας από τη Σένγκεν

Την πεποίθηση πως «η μεταναστευτική κρίση διακυβεύει την καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος όπως το ξέρουμε» εξέφρασε ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σχολιάζοντας τα περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν ή ότι οι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες τα διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι «τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια».

Προειδοποιεί δε ότι το κόστος της μη Σένγκεν θα ήταν τεράστιο σε κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και, μην ξεχνάμε, οικονομικό επίπεδο.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο «The World in 2016 Gala Dinner» του Economist «ούτε τέθηκε, ούτε συζητήθηκε έξοδος καμίας χώρας από τη ζώνη Σένγκεν».

Διεμήνυσε ότι αυτό δεν προβλέπεται καν. «Η εφαρμογή των κανόνων διασφαλίζει το μεγάλο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και προστατεύει τα κράτη – μέλη» πρόσθεσε.

Ειδικότερα για την Ελλάδα αναγνώρισε ότι έτυχε να φυλάει τα πιο δύσκολα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. «Γι’ αυτό καταθέσαμε πρόταση για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής. Γιατί τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider