Καλύτερη η εικόνα στα τρία μέτωπα στην Ηλεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλύτερη η εικόνα στα τρία μέτωπα στην Ηλεία

Καλύτερη χαρακτήρισε την κατάσταση στα τρία πύρινα μέτωπα της Ηλείας που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ. «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά για το μέτωπο της φωτιάς στην κοινότητα Μάκιστος, που απειλείτο λίγο νωρίτερα, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες». Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είχε πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές του 2007.

Επιπλέον, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 60 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είχε χαρακτηρίσει τη φωτιά στην Μάκιστο «πολύ επικίνδυνη» διευκρινίζοντας ότι «οι φλόγες βρίσκονταν κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού».

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κακοτάρι στην βόρεια Ηλεία, ενώ το τρίτο μέτωπο είναι λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Πέρσαινα. Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider