New York College: Σπουδές που «ανοίγουν την πόρτα» στην Ελλάδα και τον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
New York College: Σπουδές που «ανοίγουν την πόρτα» στην Ελλάδα και τον κόσμο

Σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες απαιτήσεις του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος προσφέρει το New York College (NYC), το οποίο σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, προσφέρει υψηλής ποιότητας πολυπολιτισμική εκπαίδευση. Συνδυάζοντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τα πρότυπα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού συστήματος εκπαίδευσης, το New York College προετοιμάζει τους αυριανούς επιστήμονες και τα στελέχη επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν μια διεθνή οπτική και να επιτύχουν σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον εργασίας.

Το NYC, από το 1989 όταν ιδρύθηκε στην Αθήνα σε συνεργασία με το State University of New York, Empire State College, προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη, πρωτοποριακές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και επαγγελματικές εξειδικεύσεις στα γνωστικά αντικείμενα των Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Αγγλικής Γλώσσας, Διδασκαλίας και Εκπαίδευσης, Διεθνών Σχέσεων, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Ναυτικών Σπουδών, Κινηματογράφου, Πληροφορικής, Διατροφολογίας και Βιοϊατρικών Σπουδών.

Πάνω από 70 ειδικότητες σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του New York College συνοψίζονται κατ’ αρχήν, στις σταθερές συνεργασίες με αναγνωρισμένα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το New York College εκτός από την συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Empire State College (SUNY/ESC) προσφέρει προγράμματα σπουδών (Bachelor, Master, PhD) απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια: University of Greenwich (Αγγλία), University of Bolton (Αγγλία), National American University (ΗΠΑ), Université Toulouse 1-Capitole (Γαλλία) και την Ναυτική Ακαδημία Nikola Vaptsarov, Βάρνα (Βουλγαρία) σε περισσότερες από 70 ειδικότητες.

Στο New York College οι φοιτητές ωφελούνται από το άριστο διδακτικό προσωπικό, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον και την υψηλή απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Η Διεθνής Διάσταση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College

Το NYC αποτελεί έναν Όμιλο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με παρουσία στη Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα (Τσεχία) και Τίρανα, (Αλβανία). Το University of New York in Prague (UNYP) στη Δημοκρατία της Τσεχίας υπήρξε το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας και το Business School του UNYP έχει λάβει αναγνώριση από τον διεθνή οργανισμό IACBE - International Assembly for Collegiate Business Education.Το 2002 το NYC ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στα Τίρανα της Αλβανίας. Το University of New York Tirana (UNYT) είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας.

Αναγνώριση και εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Το New York College Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως Κολλέγιο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το 2010. Οι απόφοιτοι του NYC μπορούν να αποκτήσουν την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων τους από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Παιδείας. To NYC είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Η αναγνώριση της ισοδυναμίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των παραπάνω προγραμμάτων του New York College δίνει το δικαίωμα στους κατόχους των πτυχίων αυτών να εργαστούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αποφοίτους των ελληνικών κρατικών πανεπιστημίων.

Υψηλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας

Μια από τις δεσμεύσεις του NYC είναι να προσφέρει στους απόφοιτους του ένα δυναμικό ξεκίνημα στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Τόσο οι εκτενείς δεσμοί με εργοδότες, όσο και οι υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης αλλά και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, διασφαλίζουν έναν υψηλό βαθμό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας. Το Γραφείο Διασύνδεσης κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιφανών επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Καριέρας», προσφέρει δυνατότητα συνέντευξης με υπεύθυνους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων οργανισμών.

Το Ετήσιο Βιβλίο Αποφοίτων αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων του NYC έχουν ήδη απορροφηθεί σε υψηλές θέσεις τόσο σε Ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ πολλοί άλλοι έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς κύρους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Στην Ελλάδα το NYC διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, καθώς και σε ένα μοντέρνο κτίριο λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας. Ανάλογες σύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτει το NYC Θεσσαλονίκης. Οι Αίθουσες Υπολογιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ σ’ ένα wireless περιβάλλον. Οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα διαδραστικής διδασκαλίας. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, ενώ εκτός από την έντυπη βιβλιογραφία, προσφέρεται και ηλεκτρονική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, καθώς και στην Emerald e-library. Ανάλογες υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και μέσα διδασκαλίας και μάθησης διαθέτουν και το University of New York in Prague και University of New York Tirana.

Περισσότερες πληροφορίες:

NEW YORK COLLEGE ΑΘΗΝΑ

Αμαλίας 38 Σύνταγμα 105 58, Τηλ: 2103225961, Fax: 210 3233337, e-mail: [email protected]

NEW YORK COLLEGE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH

Εγνατίας 138 & Π.Π. Γερμανού (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΑΡΑ), 546 22, Τηλ: 2310 889879, Fax: 2310 835211, e-mail: [email protected]

www.nyc.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider