Μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής (vid)

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά στον Κάλαμο Αττικής, με αποτέλεσμα να καίγονται σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στο δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ή υποστεί ζημιές 15 με 20 σπίτια, εκ των οποίων πέντε έχουν υποστεί τη χειρότερη καταστροφή.

Η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να βγάλει πανικοβλημένους ανθρώπους μέσα από τις κατοικίες τους, για να μην εγκλωβιστούν.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ η φωτιά έκαιγε από τις 4 περίπου το απόγευμα της Κυριακής, μόλις λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. εμφανίστηκε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος καναντέρ για να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπλώνεται από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι. Αργά το βράδυ, έκαιγε σε δύο διαφορετικά μέτωπα.

Επίσης, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Ωρωπού στον ΣΚΑΪ για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο. Ο δήμαρχος ανέφερε πως καίγονται αυτή την ώρα σπίτια, χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό και πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής βλάστησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο αξιωματικός Γιόβας της πυροσβεστικής, την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο, τραυματίστηκε και αυτή την ώρα διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider