Soros: Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να έρθουν επενδύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Soros: Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να έρθουν επενδύσεις

Ηχηρό σήμα κινδύνου πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» εκπέμπει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται με κατάρρευση, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη, ταυτόχρονα, με περισσότερες από πέντε κρίσεις», προειδοποίησε ο διεθνούς φήμης δισεκατομμυριούχος, σε συνέντευξή του στο «The New York Review of Books».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, που εκτείνονται από τις ρωσικές απειλές μέχρι την ελληνική κρίση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είναι άλλος από το προσφυγικό ζήτημα.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, έχει ορθώς προβλέψει πως η προσφυγική κρίση μπορεί να καταστρέψει την Ευρώπη. Αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα», διαμηνύει ο Soros, ασκώντας σφοδρή κριτική στους Ευρωπαίους για την απουσία πολιτικών παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. «Το γεγονός αυτό έχει μετουσιώσει το προσφυγικό πρόβλημα από μια διαχειρίσιμη κρίση σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, προκαλώντας πανικό όχι μόνο στους αιτούντες άσυλο, αλλά και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη», υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα, προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων, ώστε τα αντληθέντα κεφάλαια να αναδιανέμονται στα ευρωπαϊκά κράτη που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα ο Soros σημειώνει πως παραμένει «πρόβλημα για την Ευρωζώνη, αφού η χώρα δεν θα καταστεί ποτέ επενδυτικός προορισμός, εάν δεν αποχωρήσει από τo ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής προειδοποιεί πως αν το Brexit υλοποιηθεί, η επόμενη μέρα θα βρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο αδύναμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider