WSJ: O Schaeuble δεν θα έλεγε όχι σε νέα συζήτηση για Grexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: O Schaeuble δεν θα έλεγε όχι σε νέα συζήτηση για Grexit

Tην πεποίθηση πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, «δεν θα έλεγε όχι σε μια νέα συζήτηση για Grexit» εκφράζει, σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, παρακολουθώντας στενά τόσο τις ζυμώσεις ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και το μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι σε θέση να προσαρμόσουν την οικονομία στους αυστηρούς όρους συμμετοχής στην Ευρωζώνη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Schaeuble «βλέπει» την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο όχι μόνο για το ευρώ, αλλά και για τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ.

«Για αυτόν τον λόγο θα καλοδεχόταν μια νέα συζήτηση φέτος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αποκαλύπτει η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται ακόμη στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποτρέψει μια νέα διαμάχη γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα στο Νταβός. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει μέσα από τις συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, να πείσει τους δανειστές της Ελλάδας να αναγνωρίσουν τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που εφαρμόζει, ώστε να εγκρίνουν την εκταμίευση των δανείων, χωρίς τις διαμάχες που οδήγησαν την χώρα μια ανάσα από την έξοδο από το ευρώ το 2015.

Ωστόσο, οι ανησυχίες εντείνονται όλο και περισσότερο στην Αθήνα πως οι δανειστές, με «μπροστάρη» το ΔΝΤ, θα απαιτήσουν μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή όταν ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider