Στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού Αμφιλοχία-Άρτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού Αμφιλοχία-Άρτα

Από σήμερα το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά αντί για 3,5 ώρες!

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.

Μέχρι σήμερα ήταν σε κυκλοφορία δύο τμήματα της Ιόνιας. Το ένα ήταν από το Αντίρριο έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας (102χλμ) και το άλλο από τις Σελλάδες Άρτας έως την Πέρδικα Ιωαννίνων (53χλμ).

Μετά την παράδοση του τμήματος Κόμβος Αμφιλοχίας-Σελλάδες των 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος μήκους 182 χιλιομέτρων.

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να γίνει και η παράδοση των τελευταίων 14 χιλιόμετρων του τμήματος Πέρδικα Ιωαννίνων έως την ένωση με την Εγνατία Οδό και ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα είναι στο σύνολο του σε κυκλοφορία.

Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού. Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. σε όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider