Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή κάλυψη των Κυθήρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή κάλυψη των Κυθήρων

Στη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, αφού η εταιρεία «european seaways» που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι, δεν κατέθεσε, την Τρίτη 25 Ιουλίου, τα σχετικά δικαιολογητικά και τις προδιαγραφές του πλοίου που της είχαν ζητηθεί από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο ΣΑΣ, που πιθανότατα θα συγκληθεί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, θα εξεταστούν νέες προτάσεις φορέων, αλλά και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για την κάλυψη της γραμμής που δεν θα περιλαμβάνει πλέον το λιμάνι του Πειραιά, αλλά αυτό του Γυθείου και το Καστελίου, προκειμένου να μην αποκοπεί η τουριστική κίνηση στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Η επιδότηση της γραμμής θα παραμείνει στην ίδια τιμή ανά μίλι.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη του υπουργείου Ναυτιλίας για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα το χειμώνα και 450 το καλοκαίρι, με ογδόντα κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα.

Έως πρόσφατα, η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από τον Πειραιά από την εταιρεία ΛΑΝΕ με το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» το οποίο λόγω τεχνικού προβλήματος παρέμενε ακινητοποιημένο. Το υπουργείο Ναυτιλίας, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ.

Σημειώνεται ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκά και από τη Νέαπολη Βοιών στην Πελοπόννησο με το επιβατηγό πλοίο «Πορφυρούσα»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.