Καταδικάστηκε για χρέη προς το Δημόσιο ο Γιώργος Κιμούλης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταδικάστηκε για χρέη προς το Δημόσιο ο Γιώργος Κιμούλης

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο είναι ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο γνωστός ηθοποιός είχε χρέος ύψους 250.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Ωστόσο, η μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα δίνει τη δυνατότητα στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώκαι να αποφύγει τη φυλάκιση.

Ο γνωστός ηθοποιός εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης ήταν και ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή.

Στην εταιρία αυτή ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. «Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά το θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», ανέφερε ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο λογιστής του γνωστού ηθοποιού ανέφερε στην κατάθεσή του: «Είμαι λογιστής του κ. Κιμούλη από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμερα. Το χρέος είναι από την περίοδο 2008-2010 και βεβαιώθηκε το 2011. Η οφειλή είναι κυρίως από δήμους, από περιοδείες που έκανε. Είναι ένα επάγγελμα με φοβερά έξοδα, που όμως δεν μπορούν να εμφανιστούν λογιστικά. Για παράδειγμα οι τεχνικοί… Λίγοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος».

Όπως είπε ο ίδιος, ο Γιώργος Κιμούλης είχε κάνει ρύθμιση αλλά λόγω και των capital controls αλλά και της ματαίωσης της περιοδείας του, δεν κατάφερε να την κρατήσει.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Γιώργου Κιμούλη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως και στον πρώτο βαθμό. Το δικαστήριο τελικά του επέβαλε 15 μήνες φυλάκιση αλλά η προηγούμενη καταδίκη για ακάλυπτη επιταγή δεν επέτρεψε την αναστολή. Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική, έναντι 25 ευρώ την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider