Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Το παράδοξο η Αστυνομία να απαγορεύει συγκέντρωση αστυνομικών, συνέβη με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια.

Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, ήρθε λίγο μετά τις 19:00 της Τετάρτης και απαγορεύει τις συναθροίσεις στα Εξάρχεια όπου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και αναρχικών.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης στις 6, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η απόφαση αναφέρει:

«Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα εως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων».

Από το πρωί της Τετάρτης, η φημολογία για απαγόρευση διαδηλώσεων την Πέμπτη στο κέντρο της πρωτεύουσας πλανιόταν στην ειδησεογραφία της ημέρας, ενισχυόμενη από τις δηλώσεις τόσο του Νίκου Τόσκα που καλούσε τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι» όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου που έριξε την ευθύνη της συγκέντρωσης, μαζί με εκείνη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη Νέα Δημοκρατία.

Προσκλήσεις για την εκδήλωση είχαν λάβει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι υπουργοί Σκουρλέτης και Τόσκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και μια σειρά ακόμα φορείς.

Οι μόνοι βέβαια που αναμενόταν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ήταν οι αναρχικοί, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση «Αλληλεγγύης στους κρατούμενους» στην πλατεία Εξαρχείων μια ώρα πριν το ραντεβού των αστυνομικών, που τελικώς ακυρώθηκε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πάντως ξεκαθάριζε πως τα μέλη της Ομοσπονδίας θα πειθαρχήσουν στην απαγόρευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider