Νέα πρόταση για τους συμβασιούχους των δήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πρόταση για τους συμβασιούχους των δήμων

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 και μισή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει το συμβούλιο της ομοσπονδίας, το οποίο θα συνεδριάσει μετά τις 12 το μεσημέρι.

Ο ίδιος, ωστόσο, έκανε λόγο για «καλό κλίμα» και άφησε να εννοηθεί ότι η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου φαίνεται να ικανοποιεί τους εργαζομένους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αρθεί το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Πριν από τη συνάντηση επικράτησε για λίγη ώρα μικροένταση έξω από το Μαξίμου, όταν έφθασαν συμβασιούχοι των δήμων, οι οποίοι δεν είναι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προτάθηκαν στους εργαζομένους τα εξής:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider