Παράταση λίγων ημερών για τις φορο-δηλώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση λίγων ημερών για τις φορο-δηλώσεις

Παράταση λίγων ημερών σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Μιλώντας στον Real FM 97,8, η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση.

Πρόσθεσε πως στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και ότι η εξόφλησή τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις (από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ό,τι αφορά την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που, όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ. «Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό, η υφυπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα, θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Παράλληλα, η υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Για το ζήτημα των κατασχέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 50-100 ευρώ, η κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά και τόνισε: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πουν και σε εμάς και να το δούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider