Συνεχίζουν την απεργία στους δήμους - «Βουνό» τα σκουπίδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν την απεργία στους δήμους - «Βουνό» τα σκουπίδια

Λόφοι σκουπιδιών, σε συνδυασμό με τη ζέστη, διαμορφώνουν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα και άλλες πόλεις, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε χθες, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι σήμερα αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, με τη σειρά του, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους.

Όμως, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν καλύπτει τους συμβασιούχους, επιμένουν στη μονιμοποίησή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να μην την καταθέσει στη Βουλή. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νίκος Τράκας κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να συμβουλευτεί την οδηγία του για να δοθεί λύση. Τόνισε πως με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση κανένας εργαζόμενος παρατασιούχος δεν μπορεί καταρχήν να μπει στην προκήρυξη και φεύγει μετά από 3 μήνες. Ανέφερε ακόμη ότι γίνεται αποκομιδή των απορριμάτων από ευαίσθητες περιοχές και από παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

«Προς τη σωστή κατεύθυνση η δήλωση του κ. Τράκα», δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης προσθέτοντας ότι αύριο θα επικοινωνήσει με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Θεσσαλονίκη: Θέλουν να μπλοκάρουν την ανάθεση σε ιδιώτη οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν έστω και προσωρινά τη διαδικασία της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες στη Θεσσαλονίκη δηλώνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Πυλαίας.

«Ήρθαμε να αποτρέψουμε να μπει ιδιώτης στα απορρίμματα. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας για να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Ζητάμε την άμεση μετατροπή μας σε αορίστου χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικές δομές όπως η καθαριότητα να δοθούν σε ιδιώτες» δήλωσε η αντιπρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε η ίδια «θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία έστω και προσωρινά γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Δεσμεύθηκε, δε, ότι «μόλις μετατραπούν οι συμβάσεις μας την άλλη ημέρα θα πάμε να καθαρίσουμε την πόλη όπως κάνουμε καθημερινά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider