Έλληνες χάκερ έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλληνες χάκερ έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες

Με κυβερνοπόλεμο απειλούν Έλληνες χάκερ μετά από την επίθεση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Με ανάρτηση τους στο Facebook, οι Έλληνες Anonymous (όπως αυτοαποκαλούνται) απειλούν τους Τούρκους που έριξαν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού: «Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».

Η δήλωση είναι απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση Τούρκων χάκερς ότι αυτοί ευθύνονται για την αναστολή λειτουργίας του primeministwer.gr.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευης, ομάδα Ελλήνων χάκερ ξεκίνησαν επίθεση σε τουρκικές ιστοσελίδες και έριξαν ήδη τη σελίδα τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας.

Η επίθεση των Τούρκων χάκερ

Η ιστοσελίδα primeminister.gr «έπεσε» μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής.

Η ομάδα των Τούρκων, ανέλαβε την ευθύνη της «επίθεσης» στη σελίδα της στο Facebook, αναπαράγοντας παράλληλα τα πολυάριθμα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που μιλούσαν για την «επίθεση».

Η ανακοίνωση του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή.

Σημειώνεται ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης».

Τσίπρας μετά την Σύνοδο Κορυφής: Να αφήσει η Τουρκία της προκλήσεις

«Να συμμορφωθεί η Τουρκία με όσα προβλέπουν οι συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αφήσει κατά μέρος αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως πρόκειται για μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η Αγία Σοφία με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον χαρακτήρα του μνημείου και παρατήρησε πως «η σταθερή και σθεναρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε ανταπόκριση από την ΟΥΝΕΣΚΟ και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και περιφερειακές προκλήσεις, πάντα μέσω μιας ρεαλιστικής διπλωματικής προσέγγισης και στη βάση του διεθνούς δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών».

Ανέφερε πως κατά τη σύνοδο επαναβεβαιώθηκε «η ακλόνητη στήριξή μας στη συνθήκη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας τη σημασία που έχει η λήψη διεθνών μέτρων έγκαιρα για την προστασία του κλίματος».

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, είπε πως έγινε σημαντικό βήμα και σημείωσε πως «συμφωνήσαμε πως δεν μπορούμε παρά να προχωρήσουμε συλλογικά, με περαιτέρω συντονισμό και ενίσχυση των κοινών μας δυνατοτήτων». Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της πολιτική άμυνας για να ενισχύσει τον ρόλο της ως σημαντικού παγκόσμιου παίκτη, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα το Κυπριακό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως έθεσε το ζήτημα αυτό χθες, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση ουσιαστική. Ειδικότερα, ανέφερε πως τόνισε ότι πρόκειται για ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και σημείωσε πως «ίσως το πιο κρίσιμο διακύβευμα για την αναβάθμιση του περιφερειακού και διεθνούς ρόλου της ΕΕ αποτελεί σήμερα η προοπτική δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού και η εξασφάλιση του σεβασμού καλής γειτονίας στο Αιγαίο, όπου δυστυχώς το τελευταίο διάστημα – παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά γίνονται βήματα προσέγγισης του διαλόγου και της καλής γειτονίας- από την πλευρά των γειτόνων μας είχαμε μια ένταση της αεροναυτικής δραστηριότητας και παραβατικότητας στο Αιγαίο».

Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε πως «υπογραμμίσαμε πως μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στις ευρω-τουρκικές σχέσεις και να εργαστούμε για μια πραγματικά στρατηγική συνεργασία, στη βάση της ενταξιακής πορείας της γείτονος, στο βαθμό που και από την άλλη πλευρά θα δούμε τη διάθεση για βήματα καλής γειτονίας, αλληλοσεβασμού, και κυρίως σεβασμού των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».

Στο σημείο αυτό ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει η ΕΕ, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, στις εν εξελίξει συνομιλίες, στην πορεία για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. «Πιστεύω ότι η ΕΕ δοκιμάζεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, τις δυνατότητες της να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί».

Επισήμανε επίσης πως σε συντονισμό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επικείμενες συνομιλίες στην Ελβετία θα θέσουν τις βάσεις για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση, ότι θα αποτελέσουν ένα βήμα προς τα μπροστά και διαμήνυσε ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να σημειωθεί πρόοδος στο κεφάλαιο της ασφάλειας, στο οποίο εμπλέκεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider