Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Δεν είναι κατασκεύασμα η κλιματική αλλαγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Δεν είναι κατασκεύασμα η κλιματική αλλαγή

«Όχι, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κατασκεύασμα, προφανώς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου που εκπροσωπεί.

Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόσθεσε πως όλη η δημοσιότητα γύρω από το θέμα δεν είναι ανάλογη, αναφερόμενος στην επίμαχη ανακοίνωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Δεν θεωρώ ότι η ανακοίνωση ήταν υπερβολική, αλλά υπερβολικός ήταν ο θόρυβος γύρω από την ανακοίνωση, πρόσθεσε και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Εγώ σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν είμαι ο πιο ειδικός να σας πω αν είναι μύθος ή όχι η κλιματική αλλαγή, τα περί οικολογικής καταστροφής τα ακούω εδώ και πολλά χρόνια, είπε ο κ. Αδαμίδης.

Η καθαρή αξιοποίηση του λιγνίτη είναι μια υπόθεση πρώτα απ' όλα για τους εργαζόμενους και φυσικά θέλουμε να την προωθήσουμε, πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν δέχομαι ότι όσοι εργαζόμαστε στον λιγνίτη είμαστε δολοφόνοι και θα πολεμήσω όσους το υποστηρίζουν».

Ο κύριος Αδαμίδης θύμισε ότι και επί προεδρίας Μπους, οι ΗΠΑ είχαν αποχωρήσει από την συμφωνία του Κιότο και χρειάστηκαν 15 χρόνια για να προκύψει η νέα Συμφωνία του Παρισιου, την οποία υπέγραψε ο Ομπάμα και αμέσως μετά αποχώρησε ο Τραμπ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πρόκειται σίγουρα για σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων, την οποία πληρώνει ο καταναλωτής ως φόρο, ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε υπέρ του λιγνίτη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δράση του στην χώρα μας. Πρόσφατα, στην ενεργειακή κρίση της χώρας μας, οι λιγνιτικές μονάδες έδωσαν την λύση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider