«Η έλλειψη συνεννόησης καθυστέρησε το ηλεκτρονικό εισιτήριο»

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η έλλειψη συνεννόησης καθυστέρησε το ηλεκτρονικό εισιτήριο»

«Η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων έφερε χρονικές καθυστερήσεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο», ανέφερε ο κ. πρόεδρος του ΟΑΣΑ, κ. Αναστάσιος Ταστάνης, μιλώντας στο αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ για τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και το πρόγραμμα Γιούνκερ που διοργανώνει η πρωτοβουλία A-Energy την Τετάρτη, στο ξενοδοχείοCaravel, στην Αθήνα.

Ο κ. Ταστάνης μίλησε για παραλείψεις και προβλήματα συγχρονισμού όπως είναι εκείνες στα συστήματα των σταθμών του μετρό στο θέμα της πυρασφάλειας σημειώνοντας ότι «παρά τα προβλήματα κατορθώσαμε να επιλύσουμε τα θέματα για να φθάσουμε στην υλοποίησή τους».

Παράλληλα ανέφερε ότι η απόκτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο βρισκόμαστε στην τελική ευθεία με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο του 2017, θα είναι πιο φιλική και πιο εύκολη ενώ επεσήμανε ότι σε δεύτερη φάση οι χρεώσεις για τη μετακίνηση των επιβατών θα γίνουν αναλογικές και το κόμιστρο θα γίνει δικαιότερο.

Αναφερόμενος στα δύο σημαντικά έργα του ΟΑΣΑ μέσω ΣΔΙΤ ο κ. Ταστάντης έκανε σχετικές επισημάνσεις τόσο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο όσο και για την τηλεματική.

«Από κοινού τα έργα αυτά αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα υπηρεσιών για τους καταναλωτές. Και τα δύο αυτά έργα μέσω ΣΔΙΤ είχαν προβλήματα και έγιναν επίπονες προσπάθειες για την υλοποίησή τους», σημείωσε.

Παραλείψεις και στην Τηλεματική-Αναζητούνται πόροι για 500 επιπλέον στάσεις

Ο κ. Ταστάνης επεσήμανε ότι και για τα δύο έργα δεν υπήρχε τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά ΟΑΣΑ, που είναι απαραίτητος σε τέτοια μεγάλα έργα για να προλαμβάνονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις σημειώνοντας ότι «το έργο της τηλεματικής ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 αφού είχε μεσολαβήσει μια τριετία από το διαγωνισμό μέχρι την υπογραφή και χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω γραφειοκρατίας».

Σημαντικές είναι και οι παραλείψεις που διαπιστώθηκαν καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1000 στάσεις και στη σύμβαση δεν είχαν προβλεφθεί σημαντικοί όροι όπως το ότι υπήρχαν 7.500 στάσεις και τώρα ο ΟΑΣΑ αναζητά πρόσθετους πόρους για να εντάξει άλλες 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider