Σύλληψη άνδρα για παράνομη εισαγωγή συναλλάγματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύλληψη άνδρα για παράνομη εισαγωγή συναλλάγματος

Στα «πράσα» έπιασε χθες ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τελωνείου στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άντρα που επιχείρησε να εισάγει αδήλωτο συνάλλαγμα.

Οι άντρες του Τελωνείου εντόπισαν τον άνδρα που προερχόταν από τον Ντουμπάι να έχει επάνω του συνάλλαγμα ύψους 21.000 δολαρίων. Στον έλεγχο που του έγινε ισχυρίστηκε πως το ποσό αυτό ήταν προϊόν συναλλαγής που έγινε στο Ντουμπάι.

Πρέπει να σημειωθεί πως κάθε φυσικό πρόσωπο που εισέρχεται ή εξέρχεται από την ΕΕ (π.χ. οποιοσδήποτε ταξιδιώτης ή μέλος πληρώματος αεροσκάφους που εισέρχεται ή εξέρχεται από την ΕΕ μέσω αέρος, ξηράς ή θαλάσσης) και μεταφέρει ρευστά διαθέσιμα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ υποχρεούνται να δηλώνει το ποσό αυτό στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μέσω των οποίων εισέρχεται ή εξέρχεται στην ΕΕ.

Να σημειωθεί πως κάθε φορολογούμενος με ποσό συναλλάγματος άνω των 10.000 ευρώ κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πριν βγεί από το χώρο παραλαβής αποσκευών, πρέπει να προσέρχεται στο τελωνείο για δήλωση συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider