Υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία της συζύγου και του γιου του Παπαντωνίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία της συζύγου και του γιου του Παπαντωνίου

Άλλα δύο πρόσωπα της οικογένειας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου αφορά η απόφαση δέσμευσης περιουσιακών τους στοιχείων που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πρόσωπο του πρώην υπουργού, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε απόφαση με βούλευμά του για τη δέσμευση ακινήτων και λογαριασμών στην Ελλάδα, τόσο για τη σύζυγο του πρώην υπουργού όσο και για τον γιο του, από τον γάμο του με τη Λία Καρτάλη.

Το δικαστικό Συμβούλιο, όπως και στην περίπτωση του πρώην υπουργού, διατάσσει την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, της συζύγου και του γιου του κ. Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη με αφορμή στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς αποκαλύφθηκε λογαριασμός της συζύγου του με ποσό πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο σύζυγοι, που έχουν καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αφορούν την κ. Κουράκου και τον πρώην σύζυγο της και ότι επρόκειτο για χρήματα που προορίζονταν για τα δύο παιδιά της.

Οι αποφάσεις δέσμευσης για τον πρώην υπουργό και τα δύο πρόσωπα της οικογένειάς του, ελήφθησαν έπειτα από σχετική προσφυγή της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο πλαίσιο ερευνών της Δικαιοσύνης για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας, όσο και για την περιουσιακή κατάσταση του κ. Παπαντωνίου όπως διαμορφώθηκε μετά το 2000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider