Παππάς: Γρήγορο Internet στην ακριτική Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παππάς: Γρήγορο Internet στην ακριτική Ελλάδα

Την ένταξη του ορεινού και ακριτικού χωριού Αρχάγγελος του νομού Πέλλας στο δίκτυο των περιοχών με ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό.

Ο Αρχάγγελος βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, σε υψόμετρο 845 μέτρων, έχει 650 κατοίκους και όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, Διονύσης Δρένος, η σύνδεση γρήγορου ίντερνετ ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

«Η ανάπτυξη στον Αρχάγγελο του δικτύου που θα επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι οι προτεραιότητες αυτής της διακυβέρνησης είναι τέτοιες, ούτως ώστε κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα, κανένα χωριό, κανένας οικισμός να μην μείνει πίσω από τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογική επανάσταση, την οποία πρέπει και μπορούμε ως λαός να τη βιώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο υπουργός. «Από σήμερα και μετά πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες στο πώς ο κόσμος θα ενημερωθεί και το πώς οι δυνάμεις της χώρας θα κινητοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν, για να δείξουμε το πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να κάνουν την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων πιο αποτελεσματική, τη ζωή των χωρικών πολύ πιο εύκολη. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς έφτασε στον Αρχάγγελο συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της κοινότητας και κατοίκους, ενώ μία κυρία τού πρόσφερε ανθοδέσμη με λουλούδια της περιοχής.

«Είναι σαν να μας άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια. Τώρα μπορούμε να ενημερωνόμαστε από το Διαδίκτυο για τα πάντα. Για τις καλλιέργειές μας, τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς να αντιμετωπίζουμε διάφορες ασθένειες, και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Δρένος. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό ότι στον Αρχάγγελο καλλιεργούνται κυρίως κεράσια (περίπου 8.000 τόνοι) και πατάτες (περίπου 4.000 τόνοι) και σημείωσε πως έχουν τέτοια ανάπτυξη που καταφέρνουν και κρατάνε στο χωριό ένα μεγάλο μέρος των νέων, καθώς ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στην περιοχή του Αρχάγγελου παράγεται το 1/3 της ελληνικής παραγωγής κερασιού, γνωρίζει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του τόπου και γι' αυτό επιλέχθηκε να συνδεθεί με το γρήγορο ίντερνετ. Εξέφρασε, ακόμη, τη χαρά του για το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των νέων του Αρχάγγελου προτίμησε να μείνει και να καλλιεργήσει.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε καλλιέργειες, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια είχε διάλογο με τους πολίτες σε ένα καφενείο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έδωσε έμφαση στα προβλήματα των καλλιεργειών από το ψύχος, καθώς, όπως είπε, και σήμερα το πρωί η θερμοκρασία έπεσε 5 και 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και θα προχωρήσει προκειμένου να δώσει λύσεις. Άμεσα σε ορισμένα ζητήματα και με κατάλληλο συντονισμό ενεργειών στα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider