Καταφτάνει το «δολάριο» στον ελληνικό τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταφτάνει το «δολάριο» στον ελληνικό τουρισμό

Περίπου 900.000 Αμερικανοί αναμένεται να προστεθούν το 2017 στις ορδές των τουριστών που συρρέουν στη χώρα, σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού (HACT), Γιώργος Τριβιζάς η αγορά των ΗΠΑ θα φέρει περισσότερους τουρίστες και περισσότερα δολάρια στην Ελλάδα φέτος.

Ο κ. Τριβίζας δήλωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος θα αυξηθεί κατά 120.000 σε σχέση με το 2016 με την οικονομική κρίση να μην κρατά τους επισκέπτες μακριά από τα θέλγητρα της χώρας.

Τα έσοδα από τους αμερικανικούς επισκέπτες αναμένεται να ανακάμψουν μετά την ετήσια μείωση της τάξης του 22,8% που κατέγραψαν το 2016, και να φτάσουν τα 727,9 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 780,13 εκατομμύρια δολάρια.

Ενδεικτικό της εμπιστοσύνης των Αμερικανών στο τουριστικό προϊόν της χώρας είναι και το γεγονός πως η Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων (ASTA) ζήτησε από τη HACT και τους τουριστικούς συμβούλους του MTC Group να εξετάσουν την πιθανότητα η έκθεση «Destination Expo 2018» να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το επόμενο έτος. Αντίπαλλοι της Αθήνας είναι το Ανόι, η Μάλτα, η Ακάμπα και το Τελ Αβίβ. Η τελική επιλογή θα γίνει πριν από τη διάσκεψη της ASTA τον Ιούνιο στην Ουάσινγκτον. Ο επικεφαλής της MTC, Νοτίς Μαρτάκης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Αθήνα έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει.

Η αγορά των ΗΠΑ θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο από πλευράς τουριστικών δαπανών (το 2016 ανήλθε σε 121,5 δισ. δολάρια) μετά την Κίνα η οποία δαπανά 261,1 δισ. δολάρια.

Αύξηση αεροπορικής κίνησης

Η ερχόμενη χρονιά μάλιστα αναμένεται αισιόδοξη, καθώς ήδη έχουν πυκνώσει οι απευθείας πτήσεις από τη Ν. Υόρκη για την Αθήνα. Συγκεκριμένα, η Emirates, θα συνδέει πλέον την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο. Επίσης το ίδιο κάνουν με ενδιάμεσο σταθμό οι Air France και British Airways. Ήδη η εταιρεία των Αραβικών Εμιράτων έχει ξεκινήσει καθημερινή πτήση από το Dubai προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Yόρκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, από τις 12 Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό ξεπερνά ετησίως τις 570.000 επιβάτες, ενώ μόνο το καλοκαίρι του 2016 η κίνηση με απευθείας πτήσεις (εποχικές συνδέσεις) προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 52%, φτάνοντας τους 156.000 επιβάτες.

Στο φόντο αυτό ο πρεσβευτής για τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για τον τουρισμό, κ. Κώστας Σκαγιάς, είχε αναδείξει τους ελληνικούς προορισμούς, εστιάζοντας στη Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη, αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα εμπιστοσύνης των Αμερικανών για τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη από 25 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2017.

Για ο λόγο αυτό άλλωστε είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με πάνω από 30 Τουριστικούς Πράκτορες που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη και με ένα σημαντικό αριθμό κορυφαίων οργανισμών, ελληνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ΗΠΑ καθώς και εκπροσώπους του Τύπου.

Περαιτέρω ώθηση αναμένεται να δώσει το 6ο ULTIMATE TOURISM BUSINESS NETWORKING EVENT που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2017. Κατά τη διάρκεια της 6ης εκδήλωσης δικτύωσης, προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα θα συναντηθούν με κορυφαίους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και λοιπούς αγοραστές τουριστικών υπηρεσιών (buyers) με σκοπό την σύναψη συνεργασιών και την τόνωση του Αμερικανικού τουρισμού στη χώρα μας.

Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες τουρισμού θα επισκεφθούν ξενοδοχεία και πολιτιστικούς χώρους, θα ανακαλύψουν την όμορφη πόλη της Αθήνας και θα γευτούν τον γαστρονομικό πλούτο της. Οι Έλληνες συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε διάφορα σεμινάρια για την αμερικανική τουριστική Αγορά με σημαντικούς ομιλητές και να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους. Το speed Networking Event αποτελεί τη νέα τάση και το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο στην τουριστική αγορά σήμερα.

Με τη διοργάνωση του 6ου ULTIMATE TOURISM BUSINESS NETWORKING EVENT, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού έχει ως στόχο την επανατοποθέτηση της Ελλάδος στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider