Εγκαινιάζεται την Μεγάλη Τρίτη η Κορίνθου-Πατρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαινιάζεται την Μεγάλη Τρίτη η Κορίνθου-Πατρών

Εγκαινιάζεται την Μεγάλη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας.

Ο νέος δρόμος 120 χιλιομέτρων έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική διαχωριστικά νησίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).

«Ήταν ένας δρόμος που όσοι τον χρησιμοποιούσαν γνωρίζουν ότι μέχρι το 2008 ήταν μια καρμανιόλα και από τους χειρότερους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης. Από το 2008 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ένα εργοτάξιο. Από αύριο δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο», δήλωσε στο Πρακτορείο FM ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας.

Ο ίδιος είπε πως πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους οδηγούς ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απόσταση Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο υπάρχουν 12 καινούρια τούνελ και τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν αύριο με τα εγκαίνια.

«Το έργο είναι στο 95%. Παραμένουν κάποια σημεία στα οποία υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες -π.χ. διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και επομένως παραμένουν κάποιες εργασίες, αλλά είναι έξω από το πλάτος του δρόμου, όπως και κάποιες εργασίες σε κόμβους, όπως είναι ο κόμβος του Ρίου, ένας πολύπλοκος κόμβος», πρόσθεσε ο κ. Παπανικόλας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider