Ιωάννινα: Συλλήψεις για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιωάννινα: Συλλήψεις για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

Ποσότητα 86 κιλών ινδικής κάνναβης κατασχέθηκε την Πέμπτη, σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, ενώ συνελήφθησαν ένας 62χρονος ο οποίος είχε καταδικασθεί για ανθρωποκτονία, και καταζητούνταν γιατί είχε παραβιάσει την άδεια από τις φυλακές Δομοκού και ένας Αλβανός 30 ετών.

Στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, το πρωί οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με αυτοκίνητο 38 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 42 κιλών και 570 γραμμαρίων.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, στο εσωτερικό του οχήματος εκτός από τα ναρκωτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, μία πλαστή άδεια οδήγησης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του ανωτέρω δράστη, προέκυψε ότι αυτός αναζητείτο από την 21-11-2011, καθ’ όσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης οκτώ ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 62χρονου δράστη εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ακόμη ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο και φέρει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος ερευνάται.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Χθες το βράδυ στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και σε σήμα να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων. Σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με 40 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 43 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι tokarev και ένα μαχαίρι. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.010 ευρώ και 6 ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider