AFP: Τσίπρας-Βαρουφάκης στα πρόσωπα της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
AFP: Τσίπρας-Βαρουφάκης στα πρόσωπα της χρονιάς

Στην πρώτη θέσης της λίστας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τα πρόσωπα που επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο το 2015 φιγουράρει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ενώ λίγο πιο κάτω στην κατάταξη βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκονται στην όγδοη θέση αφού, όπως τονίζεται, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκονται στην όγδοη θέση αφού, όπως τονίζεται, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επελέγη, σύμφωνα με το AFP, λόγω των χειρισμών στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και ελληνική κρίση.

Στη δεύτερη βρέθηκε Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος ήταν πρώτος το 2014, ενώ τρίτος κατετάγη ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι κάτοικοι του Παρισιού, οι οποίοι δεν νικήθηκαν από τον φόβο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Charlie Hebdo αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Abu bakr Al-Baghdadi, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, στην έκτη η Aung San Suu της Μιανμάρ στην έβδομη ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Donald Trump.

Στην ένατη θέση το AFP τοποθετεί τον Sen Blatter, έκπτωτο πρόεδρο της FIFΑ, ενώ την τελευταία θέση μοιράζονται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry και ο Ιρανός ομόλογός του, Mohammad Javad Zarif.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider