Τον Βαρουφάκη στο «τιμόνι» της ΕΚΤ παρουσιάζει η FAZ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Βαρουφάκη στο «τιμόνι» της ΕΚΤ παρουσιάζει η FAZ

Διπλή «επίθεση» πραγματοποιεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην ελληνική πολιτική σκηνή που έχει αναστατώσει την Ευρώπη τη χρονιά που φεύγει. Από την μία φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη στο πρωτοσέλιδό της με τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν μέσα στο 2015 και από την άλλη δημοσιεύοντας ένα πεντασέλιδο comic με πρωταγωνιστή τον πρώην Eλληνα υπουργό Οικονομικών.

Στο ιδιαίτερο εξώφυλλο που φιλοτέχνησαν οι σκιτσογράφοι της FAZ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μαρσάρουν χαμογελαστοί πάνω σε μια μοτοσικλέτα που έχει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας φανερώνει την πυγμή του αφού εμφανίζεται με σφιγμένη την αριστερή γροθιά του, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται χειρονομεί χαμογελαστός με το δεξί του χέρι.

Παρόλο που ο πρώην ΥΠΟΙΚ έχει αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση, ο γερμανικός τύπος φαίνεται πως δεν τον έχει ξεχάσει γι' αυτό και η FAZ εκτός από το πρωτοσέλιδο του αφιερώνει κι ένα ολόκληρο κόμικ στο οποίο τον χρίζιε επικεφαλής της ΕΚΤ για να τον στείλει εντέλει στο… Θιβέτ. Στην πεντασέλιδη εικονογραφημένη ιστορία ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας μας φαίνεται αρχικά να απολαμβάνει το ποτό του με τη σύζυγό του, στην ταράτσα του σπιτιού τους με θέα την Ακρόπολη, όταν ένα ελικόπτερο φτάνει.

Με μια ανεμόσκαλα κατεβαίνει από αυτό ο μεγαλοεπενδυτής George Soros για να ειδοποιήσει το ζευγάρι πως τα χρήματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και πως η μόνη λύση είναι να πάρει ο Γιάνης τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης αντικαθιστώντας τον Mario Draghi.

Ακολουθώντας την πρόταση του μεγαλοεπενδυτή, ο Γιάνης δεν χάνει λεπτό, ανεβαίνει στην μηχανή του και σπεύδει στην Φρανκφούρτη για να αναλάβει νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Εκεί σε συνάντηση που έχει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgan Schaeuble, καταφέρνει να τον βγάλει εκ νέου από τα ρούχα του όταν του ανακοινώνει πως «πρέπει να γίνει ο νέος διοικητής της ΕΚΤ». Στο τέλος βέβαια, αφού ο Βαρουφάκης του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, τότε αυτός αποδέχεται φωνάζοντας «ω, Θέε μου».

Στη συνέχεια τέσσερις κουκουλοφόροι απαγάγουν τον σημερινό επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi την ίδια ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει μια ράβδο χρυσού στην τσέπη του.

Ο Mario καταλήγει στο Βατικανό ενώ ο Γιάνης στέκεται στο «νομισματοκοπείο» της ΕΚΤ δίνοντας εντολή: «τυπώστε χρήμα και γρήγορα». Οι εφημερίδες κυκλοφορούν με τίτλο «Βαρουφάκης ο σωτήρας του ευρώ» και ο Soros και οι λοιποί επενδυτές πανηγυρίζουν για τις ενέργειες του.

Βέβαια οι μικροί αποταμιευτές διαδηλώνουν κατά του νέου επικεφαλής κι έτσι εκείνος έχοντας αφού φαίνεται πως βαριέται τις εξελίξεις αποφασίζει να αποχωρήσει.

Αποφεύγοντας τον αναβρασμό, ο υπερήρωας Γιάνης, το σκάει μαζί με τη σύζυγο του για το Θιβέτ. Εκείνος το ρίχνει στο διαλογισμό, ενώ τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ παίρνει ο... Δαλάι Λάμα!

Τον Βαρουφάκη στο «τιμόνι» της ΕΚΤ παρουσιάζει η FAZ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider