Παραιτήθηκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

Την παραίτησή της από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, υπέβαλε με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ράικου με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, καταγγέλει τη στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας, κυρίως για την έρευνα που διενεργεί όσον αφορά στη φαρμακευτική Νovartis.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της προς την Ξένη Δημητρίου, η δικαστική λειτουργός μιλά για «σχέδιο ηθικής της εξόντωσης της και στοχοποίησής της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου», ενώ καταγγέλλει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο την κατηγορεί για κωλυσιεργία στις υποθέσεις Παπαντωνίου-Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά.

Μάλιστα, στην πολυσέλιδη επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφήνει βαρύτατους υπανιγμούς για την υπόθεση Novartis, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η έρευνα των τελευταίων ημερών οδήγησε στον εντοπισμό «τροφοδότη» λογαριασμού με μίζες 28 εκατ. ευρώ από τη φαρμακευτική εταιρεία, με αποδέκτες Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους.

Η παραίτηση της κυρίας Ράικου αφορά τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς και όχι την παραίτησή της από το Δικαστικό Σώμα, ενώ σε λίγες μέρες επρόκειτο να κριθεί η ανανέωση της θητείας της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider