Η κουζίνα του Αιγαίου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κουζίνα του Αιγαίου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Σε 42 πόλεις σε 18 χώρες θα ταξιδέψουν φέτος οι ελληνικές γεύσεις με όχημα το Sympossio Greek Gourmet Touring, το οποίο οδεύει ήδη σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Συνδιοργανωτές του φετινού Sympossio, με θέμα, «Τα Νησιά του Αιγαίου», είναι ο Όμιλος Aldemar Resorts, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Aegean Airlines, με μεγάλο υποστηρικτή το St. George Lycabettus Boutique Hotel.

Διανύοντας τον όγδοο χρόνο διεξαγωγής του, το Sympossio θα επισκεφτεί νέους προορισμούς με στόχο να προβάλλει τις ελληνικές γεύσεις και τον πολιτισμό. «Σήμερα, γύρω από το ελληνικό μας Sympossio, όπως το έχουμε οραματιστεί, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω, ότι η Ελλάδα ζει και αναγεννιέται μέσα από συνεργικές δράσεις σαν αυτή του Sympossio, και αν μη τι άλλο να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα της καρδιάς μας είναι ηγέτης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts, ανοίγοντας σχετική εκδήλωση στις αρχές Μαρτίου.

Τι όμως είναι το Sympossio Greek Gourmet Touring; Το Sympossio είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις που αποσκοπεί στην προώθηση της εθνικής ταυτότητας με ένα μοναδικό, εξωστρεφές και βιωματικό τραπέζι. Φέτος, διανύει την όγδοη διοργάνωσή του θα στρώσει το τραπέζι σε περισσότερους από 700 επαγγελματίες του τουρισμού από 15 χώρες με γεύσεις από τα «Νησιά του Αιγαίου».

Tο Sympossio Greek Gourmet Touring ξεκίνησε το ταξίδι του στις 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί σωστά η ελληνική γαστρονομία ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας και καθιστώντας την έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό. Μέσα από όλες τις γεύσεις και τα αρώματα μεταφέρει τις αξίες, την κουλτούρα, την παράδοση και όλα τα έθιμα που αποτελούν μέρος της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας της Ελλάδας.

Mε την υποστήριξη των τοπικών επιχειρηματιών, η ομάδα του Sympossio θα ταξιδέψει φέτoς και θα μαγειρέψει ελληνικού τύπου εδέσματα σε διάφορες χώρες όπως Σλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσέχικη Δημοκρατία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί μία βιωματική – ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντας να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.

Το Sympossio από τον πρώτο χρόνο της δράσης του έως αυτή τη στιγμή, έχει ταξιδέψει σε 80 πόλεις, σε 15 χώρες για περισσότερες από 101 εκδηλώσεις προωθώντας 150 ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider