Oκτώ ύποπτα πακέτα θα έφευγαν από Ελλάδα για... Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oκτώ ύποπτα πακέτα θα έφευγαν από Ελλάδα για... Ευρώπη

Οκτώ ύποπτα πακέτα που εκτιμάται ότι είναι παγιδευμένα, σαν τους δύο φακέλους που έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για τον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, βρέθηκαν τη Δευτέρα και κατασχέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Τα πακέτα αναγράφουν ως παραλήπτες αξιωματούχους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τα ευρήματα έρχονται στον απόηχο των δύο δεμάτων με εκρηκτικά που στάλθηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι το ένα τρομο-δέματα, αυτό που εστάλη στο ΔΝΤ, προκάλεσε τον τραυματισμό της διοικητικής υπαλλήλου που άνοιξε το πακέτο. Στο Βερολίνο, το ύποπτο αντικείμενο εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ως αποστολέας του πρώτου δέματος αναγραφόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και του δεύτερου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.

Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος στο γερμανικό υπουργείο ανέλαβε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς να γίνεται αναφορά σε άλλα δέματα. Οι συντάκτες ανέφεραν ότι έπεται πλήρης προκήρυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider