Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed
13 ΜΑΡ 2017 | 15:28

«Κομμένο» και το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

«Κομμένο» και το ηλεκτρονικό τσιγάρο! - Κεντρική Εικόνα/Video

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας, η μέχρι σήμερα απαγόρευση του καπνίσματος σε συγκεκριμένους χώρους θα περιλαμβάνει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκύκλιος (Α4γ/Γ.Π./οικ.10790/13.2.2017) η απαγόρευση αφορά στη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω χώρους:

α. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λπ.). Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κ.λ.π.) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία.

β. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως:

1) Νοσοκομεία.

2) Ιδιωτικές Κλινικές.

3) Κέντρα Υγείας.

4) Περιφερειακά Ιατρεία.

5) Δημοτικά Ιατρεία.

6) Ιατρεία Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου (Ι.Κ.Α., κ.λ.π.)

7) Ιδιωτικά Ιατρεία - Οδοντιατρεία.

8) Φαρμακεία.

9) Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

10) Σε κάθε άλλο χώρο που δεν αναφέρεται παραπάνω, όπου παρέχονται υπηρεσίες υγείας.

γ. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως:

1) Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).

2) Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).

3) Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4) Φροντιστήρια.

δ. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

ε. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

στ. Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων , μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

ζ. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε.) συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

η. Στα αεροδρόμια, εκτός των χώρων καπνιστών.

θ. Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο. Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα με τη διαδικασία του ως άνω (4) σχετικού.


Σχόλια

Ηλίας
Οτι θέλουν οι καπνοβιομήχανοι. Ποιος βολευτάκος και προθυπουργακος να τους το αρνηθεί? Βάλτους όλους στο ίδιο τσουβάλι με τον καρκίνο,μπας και σώσουμε τις πωλήσεις μας.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΟΤΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ,ΑΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ....ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ;;;;;
Γιωργος Κ.
Συγνωμη δηλαδη, το γεγονος οτι εχεις διπλα σου κοσμο ο οποιος ειναι υποχρεωμενος σε κλειστο χωρο να αναγκαζεται να βρισκεται αναμεσα σε συννεφα καπνου δε σου λεει τιποτα? Ναι συμφωνουμε, δεν ειναι βλαβερο, αλλα ειναι ενοχλητικοτατο και προσβαλλει τουσ γυρω σου. Σου εχει τυχει ποτε να εισαι σε συναντηση και 4 στουσ 6 να ατμιζουν? Εγινε τεκες το μερος και καναμε ολοι τους ανηξερους
Δημητρης Ζ.
καλα σου κανουν...
Νίκος
χα χα χα χα χα χ α αχαχα καλο
Γιάννης
Ό,τι ναναι διαβάζω από πάνω.. Πως ξέρετε κύριοι τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου και διαμαρτύρεστε κιόλας? Έχουν βγει εμπεριστατωμένες μελέτες? Πολύ καλά έκαναν και το απαγόρευσαν, ενοχλεί ΚΑΙ αυτό τους μη καπνιστές που δεν είναι υποχρεωμένοι να το εισπνέουν. Εσείς να κολλάτε σε θεωρίες συνωμοσίας ότι το πιέζουν οι καπνοβιομηχανίες, πραγματικά ό,τι ναναι.. Ακόμα κι αν πιέζουν, δε μας ενδιαφέρει διόλου αυτό, αρκεί να απαγορευτεί και αυτό.
Κώστας
Τραγικό, έτσι βοηθάτε τους καπνιστές να απαλλαγούν από το καρκινοτσίγαρο... ?? Και εγώ δηλαδή που μετά από 20 χρόνια απαλλάχθηκα από τον καρκίνο τι χρωστάω να ατμίζω δίπλα σε καπνιστές. Βασικά πρέπει όλοι οι ατμιστές να μην πηγαίνουμε και στεκόμαστε εκεί που καπνίζουν. Δίνουμε λάθος εντύπωση. Και πριν μιλήσει κάποιος για το Η.Τ. ας το δοκιμάσει πρώτα και μετά να μας πει αν είναι "το ίδιο και χειρότερο" όπως λένε κάποιοι ανίδεοι! Στην Αγγλία το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο το συνταγογραφούν, και στο Ελλάντα το εξισώνουν με το τσιγάρο! Την στιγμή που έχουμε τον πιο γνωστό ερευνητή γύρω από το Η.Τ. τον κ. Φαρσαλινό όπου άλλες χώρες τον ρωτάνε και τον συμβουλεύονται, εμείς εδώ τον αγνοούμε... Στην χώρα αυτή μια ζωή θα κάνουμε ότι να' ναι χωρίς καμία βάση. Το άτμισμα δεν είναι κάπνισμα, ξυπνάτε!

Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Η ερώτηση αποσκοπεί στην πρόληψη αυτόματων υποβολών

Best of Internet