Η επόμενη μέρα μετά την κύρωση της συμφωνίας για το Πάρκο των Πρεσπών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επόμενη μέρα μετά την κύρωση της συμφωνίας για το Πάρκο των Πρεσπών

«Δεν έχουμε δικαίωμα να μην αισιοδοξούμε» είναι το πρώτο σχόλιο της διευθύντριας της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, Μυρσίνης Μαλακού μετά την κύρωση, ύστερα από 7 χρόνια, της διεθνούς συμφωνίας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή. Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μαλακού κατατάσσει στις άμεσες προτεραιότητες για την περιοχή, τη διαχείριση των υδάτων αλλά και την κατανόηση της αναγκαιότητας της συνεργασίας από τις τοπικές κοινωνίες.

Όσον αφορά το επόμενο βήμα από την κύρωση, για την κ. Μαλακού, βρίσκεται στα χέρια των τριών κυβερνήσεων (Ελλάδας Αλβανίας, πΓΔΜ )και ειδικότερα, για την έναρξη της συνεργασίας, στην ελληνική Κυβέρνηση, που πρέπει άμεσα να κινήσει τις διαδικασίες για την οργάνωση της πρώτης επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών ιδρύθηκε το 2000 με κοινή διακήρυξη των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Δέκα χρόνια μετά, στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, υπογράφηκε Διεθνής Συμφωνία από τις 3 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την οποία κύρωσε η Ελληνική Βουλή μόλις λίγες μέρες πριν, με συντριπτική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider