Τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων

Νέα τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους δημάρχους.

Η τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ουσιαστικά προβλέπει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που αν και είχαν δικαιωθεί δικαστικά δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα διορισμού.

Αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ κατηγορούν τον υπουργό Εσωτερικών για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενώ οι 40.000 συμβασιούχοι, μεταξύ των οποίων 10.000 στην καθαριότητα, παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε πολλά εντάλματα πληρωμής κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη της παράτασης των συμβάσεων.

«Δεν είναι η δουλειά μας να κρίνουμε τη συνταγματικότητα ή όχι της διάταξης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. «Δεν ρωτηθήκαμε όμως αν αντέχουμε την οικονομική επιβάρυνση. Αν ο υπουργός μας το επιβάλει με αυταρχισμό χωρίς να μας ρωτήσει, τότες ας το πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένας Δήμαρχος δεν θα δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε οποιονδήποτε υπουργό, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Θεωρώ ότι η διάταξη είναι ρουσφετολογική και ακυρώνει το ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται ενώ την ίδια ώρα μας βάζουν να τσακωθούμε με εργαζόμενους που γνωρίζουμε χρόνια. Επίσης δεν ρωτηθήκαμε ποιες ειδικότητες έχουμε ανάγκη. Κάποιοι χρειάζονται να προσλάβουν μηχανικούς και μελετητές για να απορροφήσουν προγράμματα ΕΣΠΑ».

Ο κ. Σκουρλέτης επέρριψε ευθύνες στους υπαλλήλους των δήμων για την απόρριψη των ενταλμάτων και με την επίμαχη τροπολογία επιβάλλει στους δήμους να συνεχίσουν τη μισθοδοσία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider