Βουνό τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουνό τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ

Ατελείωτα είναι τα προβλήματα με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν μάλιστα να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα.

ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία) και ΠΟΣΕ - ΙΚΑ καταγγέλλουν συγκεκριμένα:

- Λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα Μητρώα των πρώην Ταμείων στο μητρώο του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Για παράδειγμα, για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κ.λπ.

- Αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα.

- Υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους.

- Δεκάδες άλλα λειτουργικά προβλήματα: π.χ. υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης. Σύμφωνα με τους εργαζομένους προκαλούνται δυσχέρειες στη διακίνηση αλληλογραφίας, συνταξιοδοτικών φακέλων κ.λπ., αλλά και στη διαδικασία των ελέγχων και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.

- Ελλειψη ειδικού χαρτιού και μη εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε κάποιες υπηρεσίες κυρίως του πρ. ΟΑΕΕ.

Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κατεβάζουν ρολά στον νεοσύστατο φορέα την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider