Στους 10 πιο «στυλάτους σταρ» του 2015 ο Βαρουφάκης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 10 πιο «στυλάτους σταρ» του 2015 ο Βαρουφάκης

Τι κοινό έχουν ο Justin Bieber και ο Γιάνης Βαρουφάκης; Και οι δύο φιγουράρουν στη λίστα του Guardian με τους 10 πιο στυλάτους σταρ του 2015 –και, μάλιστα, απέχουν μόνο δύο θέσεις.

Για τον κ. Βαρουφάκη, συγκεκριμένα, πολλοί διαφωνούν για το «στυλάτος», αλλά κανείς για το «σταρ». Ας πάρουμε μια γεύση από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών που τάραξαν τα νερά του στυλ σε Ελλάδα και εξωτερικό:

Ποιος θα ξεχάσει το κασκόλ του γνωστού οίκου Burberry στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου;

Ή το σακάκι με την κόκκινη ρίγα που φόρεσε στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και έγινε σήμα-κατατεθέν, όχι μόνο του ίδιου αλλά και της διαπραγμάτευσης ολόκληρης;

Οι Βρετανοί ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν την εμφάνιση του με δερμάτινο τζάκετ στον αριθμό 10 της Downing Street, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του και έμαθε σε έναν ολόκληρο λαό πώς το comme il faut καταρρέει σε μια... φωτογραφική στιγμή.

Γιατί, μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε το στενό μαύρο πουκάμισο με τα μπλε σχέδια στη συνέντευξη που έδωσε στους The New York Times μπροστά στην τζαμαρία του γραφείου του στο ΥΠΟΙΚ;

Ή την εμφάνισή του στη Βουλή με ένα λευκό λινό πουκάμισο, όπου παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα καθισμένος κάτω, αναγκάζοντας τους φωτογράφους να σέρνονται στο πάτωμα;

Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αν σκεφτεί κανείς ότι σετάρει την κόκκινη ρίγα στο σακάκι με τα hands free, θα είναι υπερβολικός;

Τι να πει κανείς για τα πολύχρωμα, λουλουδάτα, εφαρμοστά πουκάμισα που έχουν αφήσει ιστορία στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου;

«Κλυδωνισμούς» στο θεατρικό σανίδι είχε φέρει η εμφάνιση του κ. Βαρουφάκη μαζί με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, με στενό τζιν φορεμένο μέσα από τα μποτάκια.

Και για να κλείσει τα κακά στόματα, τι σκέφτηκε να κάνει ο τότε υπουργός; Να παραχωρήσει φωτογράφηση-επιτομή της «προσιτής πολυτέλειας» από το σπίτι της συζύγου του στην Πλάκα για το γαλλικό περιοδικό Paris Match. Με αυτή τη φωτογράφιση κατέφερε -με μεγάλη επιτυχία- να πολλαπλασιάσει... τις κακές γλώσσες (λόγω ζήλιας, εννοείται).

Όπως λέει και ο Guardian, για να είσαι στυλάτος, πρέπει η εμφάνισή σου να λέει κάτι για την προσωπικότητά σου. Για να είσαι, όμως, «σύμβολο του στυλ» χρειάζονται πολύ περισσότερα: η εμφάνισή σου πρέπει να «αιχμαλωτίζει» κάτι από την εποχή σου.

Πάει η εποχή που οι άντρες κατακτούσαν τους κριτικούς του στυλ με τα καλοραμμένα κοστούμια και τα σπάνια μανικετόκουμπά τους. Σήμερα, οι ισχυροί άντρες που τραβούν τα βλέμματα και διεγείρουν τη φαντασία περπατούν σε αντισυμβατικά μονοπάτια του στυλ, όπως ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνει η εφημερίδα.

He’ s got the looks, he’s got the brains (Κοινώς: Είναι και έξυπνος, είναι και ωραίος)

Μπορεί ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών να έχει κατηγορηθεί ότι «κόστισε ακριβά» στα ταμεία του κράτους και κόντεψε να βγάλει τη χώρα έξω από το ευρώ, αλλά εξωτερικό… μεσουρανεί σε όλα τα επίπεδα. Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η λίστα του Foreign Policy με τους 100 κορυφαίους διανοητές του κόσμου για το 2015 και μαντέψτε: ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider